Docent

 

In de jaren zestig volgde ik een opleiding saxofoon op de muziekschool en heb daarna ruim dertig jaar in diverse muziekkorpsen gespeeld. Na opheffing van een aantal muziekkorpsen ben ik gestopt. Hierna zocht ik iets anders en dit werd ruim 18 jaar geleden, de trekharmonica. Wat een prachtig instrument was dat. Ik heb lessen en privélessen gevolgd, en deed een docentencursus harmonica.

De passie die ik heb voor het instrument, de kennis en ervaring wil ik doorgeven aan nieuwe cursisten. Daarom ben ik begonnen met de cursus trekharmonica leren spelen, inmiddels aangepast van middenniveau tot en met gevorderden. Eén van de vele activiteiten van Wijkvereniging Bilgaard Leeuwarden. Les geven vind ik een blijvende uitdaging voor mijzelf en de cursist. Ik motiveer en enthousiasmeer mijn cursisten in hun muzikale ontwikkeling. Muziek maken is namelijk niet alleen heel leuk, het draagt ook bij aan je persoonlijke ontwikkeling. Bij het spelen leer je niet alleen  het instrument kennen maar ook te luisteren naar je zelf en naar anderen, het samenspel en je leert belangrijke technische vaardigheden. Of je nu jong of oud bent van het instrument kun je genieten.

           

Jan Hogeboom
Docent/Muzikaal leider

.            

 

 

Bent u na dit lezen enthousiast geworden? Neem dan contact op. Een proefles behoort tot de mogelijkheden, hiervoor verwijs ik u naar de pagina cursusinformatie van deze site.