Docenten

 

In de jaren zestig volgde ik een opleiding saxofoon op de muziekschool en heb daarna ruim dertig jaar in diverse muziekkorpsen gespeeld. Na opheffing van een aantal muziekkorpsen ben ik gestopt. Hierna zocht ik iets anders en dit werd ruim 16 jaar geleden, de trekharmonica. Wat een prachtig instrument was dat. Ik heb lessen en privélessen gevolgd, en deed een docentencursus harmonica.

De passie die ik heb voor het instrument, de kennis en ervaring wil ik doorgeven aan nieuwe cursisten. Daarom ben ik begonnen met de cursus trekharmonica leren spelen, inmiddels aangepast van middenniveau tot en met gevorderden. Eén van de vele activiteiten van Wijkvereniging Bilgaard Leeuwarden. Les geven vind ik een blijvende uitdaging voor mijzelf en de cursist. Ik motiveer en enthousiasmeer mijn cursisten in hun muzikale ontwikkeling. Muziek maken is namelijk niet alleen heel leuk, het draagt ook bij aan je persoonlijke ontwikkeling. Bij het spelen leer je niet alleen  het instrument kennen maar ook te luisteren naar je zelf en naar anderen, het samenspel en je leert belangrijke technische vaardigheden. Of je nu jong of oud bent van het instrument kun je genieten.

           

Jan Hogeboom
Docent/Muzikaal leider

 

Vanaf 1985 heb ik 12 jaar saxofoon gespeeld in een Harmonie-orkest. Daarnaast speelde ik ook gitaar. Een aantal jaren geleden maakte ik kennis met de Trekharmonica. Ik vond deze muziek zó leuk, dat ik les ging nemen.
Natuurlijk werd ik steeds enthousiaster, het leek mij mooi om zelf les te geven.

Ik heb de opleiding bij Jan Hogeboom gevolgd en inmiddels heb ik stage gelopen. Nu geef ik les aan de vervolg beginners. Het is prachtig om je kennis door te geven.
En als je dan samen met de cursisten muziek maakt, is dat schitterend.

  

Klaske Harder
Docent

 

Samen (Jan en Klaske) treden wij  af en toe op als  Trekharmonica duo The Squeezebox Buttons.

 


.            

 

 

Bent u na dit lezen enthousiast geworden? Neem dan contact op. Een proefles behoort tot de mogelijkheden, hiervoor verwijs ik u naar de pagina cursusinformatie van deze site.